loader


Laatste reacties

Jubilerende J.C. Ruigrok Stichting laat dromen uitkomen: € 325.000 in regio

22-12-2016, 19:59 • 1827 keer gelezen
Jubilerende J.C. Ruigrok Stichting laat dromen uitkomen: € 325.000 in regio

Persbericht

De J.C. Ruigrok Stichting bestaat in 2017 veertig jaar. Dit wil de stichting vieren met zes donaties van € 50.000 voor stichtingen en verenigingen in de regio Zuid-Kennemerland (dat betekent van het Noordzeekanaal tot Noordwijkerhout, inclusief de Haarlemmermeer). Voor de aanvrager die het best beargumenteert waarom zijn of haar plan met € 25.000 nòg beter kan worden stellen wij nog één extra bedrag beschikbaar. Nagenoeg elke vrijwilligersorganisatie droomt over een project die niet binnen hun mogelijkheden ligt. Normaal gesproken kan de J.C. Ruigrok Stichting relatief kleine bijdragen doen. Maar het jubileumjaar wil zij graag vieren door dromen te laten uitkomen.

De J.C. Ruigrok Stichting helpt al bijna veertig jaar om grote en kleine dromen van verenigingen, musea, theaters en talloze maatschappelijke organisaties te laten uitkomen. Ook sportclubs, zangverenigingen, buurtinitiatieven, natuurbeschermers, kerkelijke genootschappen en vele anderen kunnen bij de J.C. Ruigrok Stichting terecht voor subsidies. Normaal doet de J.C. Ruigrok Stichting dit met kleinere bedragen per aanvraag, en is zij altijd één van de fondsen die een bijdrage geeft. Nu wil zij het jubileum vieren met een éénmalige donatieronde met grote bedragen en zonder de voorwaarde dat er een andere fondsenverstrekker nodig is om het te realiseren.

Natuurlijk is er een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet de aanvraag van toepassing zijn op een project binnen het werkgebied van de stichting dat loopt van het Noordzeekanaal naar de noordelijke Bollenstreek (Hillegom, Noordwijkerhout, Lisse) inclusief de Haarlemmermeer. Daarbij is er een aantal domeinen waarin het beoogde project moet passen: sociaal-maatschappelijk, cultuur, sport, natuur, godsdienst of ontwikkelingssamenwerking. In elk domein vindt een donatie plaats van € 50.000. Verder worden er nog eisen gesteld aan de rechtspersoon, moet het project voor 1 januari 2019 zijn afgerond en dient het geld ingezet te worden voor een nieuw (nog niet gestart) project. Op de website, jcruigrokstichting.nl, staan alle voorwaarden.

De aanvraagprocedure zal in twee fasen verlopen. Een eerste opzet dient gepresenteerd te worden op maximaal één A4 voor 15 februari. Daarin staat een korte omschrijving waarmee het bestuur kan beoordelen of de aanvraag en de aanvrager aan de algemene voorwaarden voldoen. Na de beoordeling door het stichtingsbestuur moet een volledig plan worden ingediend met financiële onderbouwing. Dit plan dient  31 maart in bezit te zijn van het bestuur. Op de website staat de volledige procedure beschreven en wordt uitgelegd hoe men een aanvraag kan indienen.

Op 6 mei 2017 zal het jubileum worden gevierd in de Philharmonie in Haarlem. Daar worden ook de winnende projecten gepresenteerd. De avond zelf zal tal van optredens kennen van verenigingen en stichtingen die in het verleden een bijdrage van de J.C. Ruigrok Stichting hebben ontvangen. Het hoogtepunt van de avond is de verkiezing van het project van de extra donatie van € 25.000.

Opmeer PR & Communicatie en SPRTZconnection verzorgen de organisatie en communicatie rondom het 40-jarig jubileum van de J.C. Ruigrok Stichting.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.