loader


Laatste reacties

Bestuurslid communicatie gezocht

12-06-2016, 14:29 • 1572 keer gelezen
Bestuurslid communicatie gezocht

Stichting Nationale Hannie Schaftherdenkingis is op zoek naar bestuurslid communicatie. De stichting houdt de naam en moedige daden van onze nationale verzetsheldin Hannie Schaft ('het meisje met het rode haar'), en van andere vrouwen in het verzet, in ere. Mede door haar jaarlijks te herdenken en ook in deze tijden op te komen voor vrijheid in al haar aspecten. Amsterdam heeft  Anne Frank, Haarlem heeft Hannie Schaft. Haar naam is onlosmakelijk verbonden met in eerste instantie Haarlem en omgeving, maar heeft zeker ook landelijke uitstraling. Bestuursleden en vrijwilligers van onze stichting zetten zich enthousiast en belangeloos in om ook naar de toekomst toe de bestaande activiteiten voort te zetten, en nieuwe te ontwikkelen. Afgelopen jaar was het 70 jaar geleden dat Hannie Schaft werd vermoord en de oorlog was afgelopen. Dit werd groots herdacht met bijna 900 mensen in de St. Bavokerk in Haarlem. Een teken dat waar Hannie Schaft voor staat en stond nog springlevend is.  In alles probeert de Stichting in versterkte mate een brug te slaan naar ook de jongere generaties, met bijbehorende actuele onderwerpen. Verhalen vertellen is daarbij een belangrijk middel.

In bovengenoemd kader zijn wij op zoek naar een energiek bestuurslid voor de portefeuille Communicatie.

Het bestuurslid is verantwoordelijk voor het communicatiebeleid naar onze donateurs en andere belangstellenden, onder meer via (coördinatie van) de  nieuwsbrief, die twee keer per jaar uitkomt, en het uitnodigingenbeleid rondom de jaarlijkse Herdenking. Daarnaast wordt verwacht dat het bestuurslid een actief beleid zal voeren gericht op het permanent vergroten van de bekendheid van de Stichting en zijn doelstellingen, zowel op regionaal als landelijk niveau. Denk hierbij aan het optimaliseren en actualiseren van de website,  (beperkt) inzetten van social media en aanhalen van contacten met relevante media. Verhalen vertellen  is de rode draad in deze. Er is veel ruimte voor eigen initiatief binnen een zeer collegiale setting van medebestuursleden.  Ieder bestuurslid vult zijn of haar tijdsbesteding aan de Stichting in op de bij de persoon passende tijd en mogelijkheden. Vrijheid met een beperkt aantal kaders, die nodig zijn voor het goed functioneren van de Stichting.

Ervaring dan wel affiniteit met (onderhoud van) websites, social media  en/of journalistiek,  naast een vlotte en moderne penvoering (prioriteit!)) en een link met Haarlem (of omgeving), passen zeer goed bij het ideale profiel  van het toekomstig bestuurslid Communicatie. Gevoel voor het vertalen van verhalen van toen naar -en binding met- de jongere generaties is een plus. De functie is onbezoldigd.

Indien u belangstelling heeft kunt u contact opnemen met de Voorzitter van onze stichting, Jeroen Pliester, via jeroen.pliester@hannieschaft.nl

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.