loader


Laatste reacties

Burgemeester Jos Wienen opent Haarlem Culinair (persbericht)

31-07-2017, 14:09 • 1995 keer gelezen
Burgemeester Jos Wienen opent Haarlem Culinair (persbericht)

Burgmeester Jos Wienen zal op donderdag 3 augustus Haarlem Culinair officieel openen. Het is de start van 4 dagen culinair genieten op de Grote Markt. Op zaterdag en zondag komt daar nog de Speciaalbier Markt bij en op zondag ook de S.L.O.W. Markt. De restaurants starten donderdag om 17.00 uur met het ontvangen van de gasten. Om 18.30 uur worden de koks bij elkaar geroepen en zal burgemeester Wienen het startsein geven voor vier dagen culinair genieten. Het is de eerste keer dat de 'nieuwe' burgemeester getuige is van wat de deelnemers de Haarlemmers bieden.

Dit jaar zijn er drie nieuwe restaurants: The Louisiana Lobstershack, Dodici en Olive Tree House. Oude bekenden zijn: Restaurant Fris, Restaurant ML, Ratatouille Food & Wine, Parels, Brick, Napoli, Sushi Time, Dijkers, Toujours en De Uitkijk.

Onder de Perfect Sky is de cocktailbar van het door HorecaUITmuntend uitgeroepen beste café van Haarlem: Bar Wigbolt. Bij de proeverij van Wines of Germany kan een  kaasplank worden samengesteld van Tour de France. Daarnaast serveert de Scroppinoclub de Italiaanse scroppino en zijn er diverse ijssmaken van Gebo Gelato te proeven.

Wines of Germany en Kronenbourg 1664 zijn de hoofdsponsors van Haarlem Culinair en leveren de dranken voor de centrale bar. In de restaurants zijn diverse wijnen, waaronder minimaal een Duitse wijn en speciaalbieren aanwezig.

Vrijdagmiddag zal een vakjury een keuze maken voor de beste Duitse wijn-spijscombinatie. De restaurants bepalen zelf het gerecht en de Duitse wijn die in hun ogen het beste bij het gerecht past. De winnaar ontvangt De Smulpaap. Deze prijs wordt zaterdagmiddag om 17.00 uur uitgereikt. Openingstijden: donderdag 3 augustus 17.00 – 23.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 23.00 uur. Op zondag is er tussen 20.00 – 22.00 uur live muziek.

Naast de Jopenkerk op het Boereplein zal op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur de Speciaalbier Mark worden gehouden. Op zaterdag met bieren van Bird Brewery, Crooked Spider, Lowlander Beer, Rock City Beers, SNAB bierbrouwers, Stanislaus Brewskovitch, Yellow Moon, Frontaal, Jopen, Poesiat & Kater, Uiltje Brewing Company, Van de Streek bier. Op zondag met bieren van Dampegeest, Bronckhorster Brewing Company, Brouwerij de Blauwe IJsbeer, Leidsche Bierbrouwerij, De Naeckte Brouwers, Oedipus Brewing, Oersoep Brouwerij, Pontus Brewing, Jopen, Van Moll Craft Beer, Walhalla Craft Beer, Ramsesr.

Zondag staat de S.L.O.W. (Selectie, Lokale, Oorspronkelijke, Wereldproducten van 12.00 uur tot 19.00 uur op de Botermarkt. Onder het motto 'Eerlijk, puur en lekker' gaat het tijdens Haarlem Culinair op zondag 6 augustus over het 'langzame genieten'. Het S.L.O.W. evenement presenteert een smaakvolle en culinaire kijk op dit mooie gedachtengoed rond eten. Zo'n dertig producenten van eerlijke en kwalitatieve producten tonen in een gemoedelijke sfeer de vergeten groenten, kaas, en chocolade, welke zij met grote toewijding bereiden. De nadruk ligt niet op verkoop, maar op kennismaken en het geven van informatie door liefhebbers, voor liefhebbers. Slow, wat hier als synoniem voor kwaliteit wordt gebruikt, leeft al jaren erg bij de bezoekers van Haarlem Culinair.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.