loader


Laatste reacties

Fotowedstrijd ‘Haarlem in het Licht'

11-11-2014, 22:51 • 1734 keer gelezen
Fotowedstrijd ‘Haarlem in het Licht'

Op 12 november 2014 start de fotowedstrijd 'Haarlem in het Licht'. Tot 31 januari 2015 kunnen amateurfotografen óf deelnemen aan georganiseerde wandelingen óf zelf op pad gaan om in het oude centrum van Haarlem kenmerkende lichtobjecten te fotograferen. De fotowedstrijd is een initiatief van Stichting Haarlem Lichtstad en wordt samen met het Historisch Museum Haarlem en Het Gilde georganiseerd.

De genomineerde foto's worden in het voorjaar van 2015 tentoongesteld in het Historisch Museum Haarlem aan het Groot Heiligland. Het Gilde heeft de wandelingen uitgezet in het centrum van de stad, langs kenmerkende objecten, die prachtig worden verlicht door Haarlem Lichtstad. De gidsen van het Gilde vertellen tijdens de wandelingen meer over deze objecten, maar ook over de historie van het licht in Haarlem. Tijdens de wandeling is er voldoende tijd om de objecten te fotograferen.

De wandelingen zijn voor iedereen bedoeld, voor amateurfotografen maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de wandeling. De georganiseerde wandelingen vinden plaats op 27 november en 4, 11 en 18 december. De aanvang is 19.30 uur en starten op de Grote Markt voor de Vleeshal.

Er is geen vaste prijs voor de wandeling met gids. Deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doen die geheel ten goede komt aan Serious Request. Inschrijven kan via de website van het Gilde www.gildehaarlem.nl. De wandelingen kunnen ook zelfstandig worden gelopen; de wandelroutes zijn te downloaden via dezelfde website.

Er is gekozen voor de periode november t/m januari, omdat dan niet alleen de reguliere verlichting brandt, maar ook de feestverlichting in de Haarlemse binnenstad volop aanwezig is. Deze feestverlichting wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds. Stichting Haarlem Lichtstad is eindverantwoordelijk voor de exploitatie, de installatie van de feestverlichting is werk van de firma Timmers Elektro- en Illuminatietechniek. Op de website www.historischmuseumhaarlem.nl is meer informatie te vinden over de voorwaarden die gesteld worden aan de foto- inzendingen. De foto's kunnen geüpload worden via de website van Dichtbij.nl.

Een vakkundige jury zal uit de inzendingen enkele foto's nomineren. Deze foto's worden gepubliceerd in het Haarlems Weekblad en op Dichtbij.nl. Ook worden de genomineerde foto's tentoongesteld in het museum. Vervolgens zal de vakjury de prijswinnaar bekend maken.

Van een aantal genomineerde foto's zal ook een set kaarten worden uitgegeven in samenwerking met De Kaartenmakers. Die worden te koop aangeboden in o.a. het Historisch Museum Haarlem.

Fotowedstrijd ‘Haarlem in het Licht'

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.