loader


Laatste reacties

Goede start commununicatie Buitenrustbruggen

08-10-2015, 18:02 • 1495 keer gelezen
Goede start commununicatie Buitenrustbruggen

Inmiddels is de brede communicatie over het renovatieproject Buitenrustbruggen van start gegaan. Om te beginnen is de projectwebsite live gegaan. De website is een productie van Opmeer PR & Communicatie en ontwikkeld door Mark Webdesign. Daarnaast is het twitteraccount en een pagina op Facebook gestart. Deze worden beheerd door Opmeer PR & Communicatie. Op dezelfde dag werd er een goed bezette participatiebijeenkomst gehouden in Hotel Haarlem. Ongeveer 20 aanwezigen werden geïnformeerd over het project en de stappen en konden hun inbreng geven aangaande de bereikbaarheid tijdens de bouwfase. Onder de deelnemers: wijkraden, vervoerders, ondernemers en belangenbehartigers. Ook een aantal medewerkers van de opdrachtgever gemeente Haarlem waren aanwezig evenals een verslaggever van het Haarlems Dagblad. Eerder zijn er door het Projectmanagementbureau Buitenrustbruggen gesprekken gevoerd met Havenmeester, Connexxion, Rover, Fietsersbond en Schuttevaar.

Met het inzetten van de communicatiemiddelen beoogt het Projectmanagementbureau Buitenrustbruggen een optimale communicatie op gang te brengen met omwonenden, ondernemers, gebruikers en andere belanghebbenden. De daadwerkelijke renovatie staat gepland vanaf september 2016.

Omdat de bruggen een belangrijke verbinding vormen voor zowel wegverkeer, openbaar vervoer, scheepvaart, fietsers en voetgangers is het van belang dat deze groepen goed op de hoogte zijn van de werkzaamheden en de mogelijke hinder die dat oplevert. Daar waar omwonenden nog direct bereikbaar zijn komen de gebruikers uit de gehele regio. Het inzetten van website en sociale media helpt om deze laatste groep te bedienen.

Via de website kan men zich abonneren op RSS-feeds en een nieuwsbrief die om de 2 á 3 maanden zal verschijnen. Via Twitter en Facebook worden nieuwe berichten onder de aandacht gebracht. Bij de start zal de nieuwspagina en de projectomschrijving het meest bezocht worden. Tijdens de werkzaamheden zal de website worden uitgebreid met een pagina met verkeersinformatie.

Op dit moment worden de laatste gesprekken gevoerd met belanghebbenden om de wensen en ideeën te vernemen. Dit wordt meegenomen ter voorbereiding van het aanbestedingstraject. Voordat deze stap wordt gezet worden later dit jaar de betreffende raadscommissies geïnformeerd en zal de kredietaanvraag in de Gemeenteraad worden behandeld.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.