loader


Laatste reacties

Haarlem Culinair vanaf 6 t/m 9 augustus met complete bezetting

30-07-2015, 13:32 • 1274 keer gelezen
Haarlem Culinair vanaf 6 t/m 9 augustus met complete bezetting PERSBERICHT

Van donderdag 6 augustus t/m zondag 9 augustus stroomt de Grote Markt weer vol met culinaire liefhebbers voor Haarlem Culinair. Met 13 voornamelijk Haarlemse restaurants is de bezetting weer maximaal. Twee deelnemers maken hun debuut: Toujours en Restaurant De Uitkijk. Voorafgaand aan de 21e editie wordt voor het eerst het 'Sterren Diner' georganiseerd. Dit zakelijke evenement is met 20 tafels inmiddels uitverkocht. Alle tafels zijn gereserveerd door en voor ondernemers. De keukenbrigade die avond is in handen van de twee chef-koks met beide een Michelinster Mark Gratama van Restaurant ML en Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine. Beide restaurants zijn ook deelnemer aan Haarlem Culinair.

Naast de genoemde restaurants staan er oude bekenden zoals Brasserie de Karmeliet, De Jopenkerk, Restaurant Fris, Vis&Ko, Wijn&Ko, Brick, Haven van Zandvoort, Dijkers en Sushi Time. Allen zullen zij weer zorgen voor kleine gerechten tegen schappelijke prijzen en bijpassende wijnen. Minimaal één wijn zal van Duitse origine zijn aangezien het Duits Wijnbureau als sponsor betrokken is bij het evenement. Donderdag zal van 17.00 uur worden afgetrapt, de dagen daarna vanaf 13.00 uur. De entree is gratis en er kan bij elk restaurant apart worden afgerekend.

De Speciaalbiermarkt wordt dit jaar met een dag uitgebreid te weten de zaterdag dan vindt de markt plaats op 't Boerenplein naast de Jopenkerk en op zondag zoals gebruikelijk op de Botermarkt. Beide dagen zal de Speciaalbiermarkt weer de liefhebbers in staat stellen om ambachtelijk bier te proeven. 

Op zondag zal op de Oude Groenmarkt, Klokhuisplein en Riviervismarkt rond de Grote of St. Bavokerk weer een SLOW-food markt worden georganiseerd.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.