loader


Laatste reacties

Hopgift voor Pim Mulierbier

02-07-2015, 15:18 • 1376 keer gelezen
Hopgift voor Pim Mulierbier Herman Opmeer mocht als voorzitter van de stuurgroep Pim Mulier 150 de hopgift doen van het Pim Mulierbier. De Haarlemse Jopen Brouwerij heeft daarmee in één van de brouwketels in de Jopenkerk het brouwproces in werking gezet. De verwachting is dat half augustus het bier te verkrijgen is op fles en tap. Op facebook staat een fotoalbum met een impressie van de hopgift. Foto's zijn gemaakt door Johan Tempelaar.

Sport en alcohol gaat op het eerste gezicht niet zo goed samen. Maar alcohol heeft in het leven van Pim Mulier een rol van betekenis gespeeld. Waarschijnlijk is dat zelfs de reden dat hij nu als Haarlemse sportpionier bekend staat. Zijn vader was burgemeester in Friesland maar kon niet van de fles afblijven wat tot problemen leidde bij zijn functioneren. Hij is toen met zijn gezin uitgeweken naar Haarlem.

Het Pim Mulierbier krijgt een frisse smaak en zo'n 6% alcohol. Het is een pale ale, een biersoort die haar oorsprong in Engeland heeft. Dat ligt weer goed in de lijn van Pim Mulier die een voorliefde had voor dat land en daar ook op school heeft gezeten.

Bron: artikel en foto Haarlems Daglad / United Photos

Hopgift voor Pim Mulierbier
Hopgift voor Pim Mulierbier
Hopgift voor Pim Mulierbier

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.