loader


Laatste reacties

Jan Kamminga verzorgt Hannie Schaftlezing op 30 november

24-11-2014, 16:06 • 1587 keer gelezen
Jan Kamminga verzorgt Hannie Schaftlezing op 30 november

PERSBERICHT

Voormalig VVD-bestuurder en werkgeversvoorzitter Jan Kamminga verzorgt de Hannie Schaftlezing op zondag 30 november. De jaarlijkse nationale herdenking van de herbegrafenis van verzetsheldin Hannie Schaft wordt gehouden in de Groenmarktkerk aan de Nieuwe Groenmarkt in Haarlem. Jan Kamminga is lid van het Comité van Aanbeveling van de organiserende Stichting Nationale Hannie Schaftherdenking. De lezing zal het thema dragen 'Leren wij het dan nooit'.

Op 27 november 1945 werd Hannie Schaft, in aanwezigheid van Koningin Wilhelmina en toenmalige prinses Juliana, herbegraven vanuit de Grote- of St. Bavokerk. Volgend jaar is dat 70 jaar geleden en dan zal dit feit op een bijzondere wijze worden herdacht in het Hannie Schaftjaar. Al jaren vindt er een herdenking plaats op de laatste zondag van november met een herdenkingsplechtigheid en aansluitend een kranslegging bij het beeld ter nagedachtenis aan de vrouwen in het verzet in het Kenaupark.

De herdenking van 30 november begint om 13.00 uur, de kerk gaat vanaf 12.30 uur open en is voor iedereen vrij toegankelijk. Naast de Hannie Schaftlezing zal de opening worden gedaan door de stichtingsvoorzitter, Jeroen Pliester, en zijn er muzikale bijdrages van het koor Cigale en zanger/componist Maarten Peters met liederen uit het arrangement 'Bevroren Tranen'. Aansluitend is er de stille tocht naar het Kenaupark. 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.