loader


Laatste reacties

Nationionale Hannie Schaftherdenking in de Bavo

25-11-2015, 11:23 • 1698 keer gelezen
Nationionale Hannie Schaftherdenking in de Bavo Op zondag 29 november 2015 wordt herdacht dat verzetsheld Hannie Schaft 70 jaar geleden is herbegraven op de Eerebegraafplaats in Overveen. Dit wordt elk jaar herdacht, maar vanwege het feit dat het 70 jaar geleden is wordt uitgeweken naar de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. De herdenking begint om 13:00 uur. Inloop vanaf 12:00 uur. Elk jaar is er een prominente spreker, dit jaar CDA-voorman Sybrand Buma. Herman Opmeer is adviseert de organiserende Stichting Nationale Hannie Schaftherdenking en zal de media begeleiden. De herdenkingsdienst wordt live uitgezonden door RTV NH.

Op het programma staat verder het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang & Vriendschap. Dit koor zette 70 jaar geleden de herbegrafenis luister bij. Daarnaast zal het Haarlems Vrouwenkoor Malle Babbe optreden alsmede diverse solisten. Vertegenwoordigers van drie generaties zullen over hun banden met de Tweede Wereldoorlog vertellen. Roos van Erkel; en Jim Bakkum, die op dit moment door het land toeren in de muziekproductie 'Het Meisje met het Rode Haar', zullen het programma compleet maken.

Na de herdenking is er een Stille Tocht naar het Kenaupark alwaar er bloemen en kransen bij het monument van Hannie Schaft worden gelegd.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.