loader


Laatste reacties

Officiële opening Haarlem Culinair 31 juli om 18.30 uur

28-07-2014, 13:32 • 1726 keer gelezen
Officiële opening Haarlem Culinair 31 juli om 18.30 uur

PERSBERICHT

Culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf zal op donderdag 31 juli Haarlem Culinair openen. Vanaf 17.00 uur zijn de gasten welkom en gaan de keukenbrigades aan de slag. Om 18.30 uur zal de officiële opening zijn. Het is de start van de 20e editie van dit eetfestijn. Ook dit jaar weer met een keur van de beste restaurants uit Haarlem: Ratatouille, Brick,  Jopen, restaurant Fris, Restaurant ML, Vis en Ko, Wijn en Ko, Brasserie de Karmeliet, Sushitime, Grand Cafe Nobel, restaurant Dijkers. Uit de regio komen de Haven van Zandvoort en Villa Westend uit de Velserbroek.

De Smulpaap 2014

Elk jaar gaat een deskundige jury aan de slag om te proeven en te kijken wat er door de deelnemers wordt bereid. Gekeken wordt naar smaak en creativiteit van de gerechten, maar ook naar presentatie en uitstraling. De winnaar wordt bekroond met de Gouden Smulpaap 2014. Net als vorig jaar staat de jury onder voorzitterschap van Henrico van Lammeren (wijnimporteur Vinites) met verder Janny van der Heijden (culinair journalist, jurylid Heel Holland Bakt) en Marcus Polman (o.a. auteur van kookboeken).

Studieproject Fotovakschool 

Richard Hartendorp, 2e jaars student aan de Fotovakschool uit Amsterdam, heeft Haarlem Culinair uitgekozen voor zijn projectopdracht. Hij wil de richting van foodfotografie opgaan en Haarlem Culinair is een uitgelezen kans voor zijn project. Richard: "Ik ga voor mijn schoolproject op Haarlem Culinair foto's maken, bestaande uit een aantal gerechten die daar bereid zijn en een aantal foto's van de sfeer op zo'n festival, dus de combinatie van het willen proeven en het zien genieten daarvan."

Openingstijden Haarlem Culinair

Op donderdag wordt er gestart om 17.00 uur, de andere dagen om 13.00 uur. Op alle dagen stopt Haarlem Culinair om 23.00 uur. 

Slowfood markt en Speciaalbier markt

Op zondag 3 juli (11.00 – 17.00 uur) zal er op de Oude Groenmarkt en Klokhuisplein de slowfood markt worden gehouden. Allemaal eerlijke producten die worden aangeboden op deze markt.

Op de Botermarkt (12.30 – 18.30 uur) wordt de Speciaal biermarkt georganiseerd met tal van brouwerijen van speciaal bier. Daarbij ontbreekt uiteraard het Haarlemse Jopenbier niet.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.