loader


Laatste reacties

Omgevingsmanagement Herinrichting Houtplein e.o.

20-06-2018, 10:45 • 416 keer gelezen
Omgevingsmanagement Herinrichting Houtplein e.o.

Opmeer PR & Communicatie heeft van Witteveen+Bos opdracht gekregen voor het omgevingsmanagement Herinrichting Houtplein e.o. Binnen deze opdracht zal Herman Opmeer voor de gemeente Haarlem als omgevingsmanager actief zijn. Zijn belangrijkste taak is het opzetten van het participatietraject en aansluitend de inspraakprocedure. Bewoners, ondernemers en diverse belanghebbenden dienen op de hoogte te zijn van de plannen en hen wordt gevraagd actief deel te nemen aan de participatie. Welke wensen leven er bij hen? Waar moet men rekening mee houden bij de herinrichting? Hoe kan de herinrichting zorgen voor een beter verblijfsklimaat en kunnen de belangrijke functies van het gebied terugkeren in het ontwerp? Uitdagingen die de komende maanden worden aangegaan. De participatie is inmiddels gestart en duurt tot het najaar waarna het inspraakproces zal worden opgestart.

Achtergrond

In het najaar van 2017 de gemeenteraad besloten dat het eerder vastgestelde ontwerp uit 2011 voor de herinrichting van het Houtplein niet wordt uitgevoerd. Daarbij is nadrukkelijk aangegeven dat er een nieuw ontwerp moet worden gemaakt en het participatie- en inspraakproces weer volledig doorlopen moet worden. Naast een aantal gesprekken met o.a. de wijkraden en gebruikers van het plein, willen wij ook graag de bewoners en ondernemers bij het ontwerp betrekken.

Het Houtplein heeft een belangrijke verkeersfunctie. Om de verkeersfuncties te garanderen, maken wij eerst een verkeerskundig ontwerp. Daarna, of bijna gelijktijdig, gaan we aan de slag om ook een mooi ontwerp te maken voor de inrichting van de openbare ruimte. 

  Share

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.