loader


Laatste reacties

Kunstwedstrijd Buitenrustbruggen

27-06-2016, 22:03 • 1247 keer gelezen
Kunstwedstrijd Buitenrustbruggen

Op 1 september wordt er gestart met de renovatie van de Buitenrustbruggen in Haarlem. De oeververbinding over het Spaarne speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Schalkwijk. Eerst was het, sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw, een enkele brug. Later kwam daar de tweede brug bij omdat er veel verkeer richting Schalkwijk en de A9 werd verwacht. Om de renovatie op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen wordt er door het Projectmanagementbureau Buitenrustbruggen, waarvan de gemeente Haarlem opdrachtgever is, in samenwerking met het Haarlems Dagblad een kunstwedstrijd uitgeschreven. Opmeer PR & Communicatie wordt door Witteveen+Bos ingehuurd voor het communicatieadvies van het projectmanagementbureau.

Deelnemers kunnen meedoen door een originele foto, tekening of kunstwerk met als thema de Buitenrustbruggen in te zenden. Maar het kan ook een mooi kort verhaal of een gedicht zijn. Hoofdprijs is een originele tekening van de Buitenrustbruggen door de Haarlemse kunstenaar Eric Coolen. Na een eerste selectie zal een jury de winnaar kiezen. De inzendingen die door de selectie komen worden geëxposeerd in het Gasthuis van Museum Haarlem in het Klein Heiligland. De expositie wordt op 2 augustus geopend door wethouder Cora-Yfke Sikkema. Via de website kan iedereen in augustus zijn of haar stem uitbrengen. De publieksuitslag wordt meegenomen in de beoordeling door de jury.

De jury bestaat uit Cora-Yfke Sikkema (wethouder), Eric Coolen (kunstenaar), Erik van Doorn (bedrijfsleider Dura Vermeer Beton- en Waterbouw BV regio Noord West), Hans van Daelen (projectdirecteur Witteveen+Bos) en een journalist van het Haarlems Dagblad. Eind augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. De expositie is t/m 27 augustus gratis te bezoeken.

Deelnemers kunnen meedoen door hun inzending, voor 20 juli 2016, te mailen naar info@buitenrustbruggen.nl. Indien er geen digitale versie van de inzending beschikbaar is dienen deelnemers dit kenbaar te maken via dit e-mailadres. Er wordt dan een afspraak gemaakt hoe de overdracht zal plaatsvinden.

Actievoorwaarden:

  • Deelnemers zijn zelf de maker van de inzending;
  • De inzending wordt voorzien van naam – adres en woonplaats;
  • Het is de organisatie toegestaan de inzending te exposeren en te gebruiken voor publicaties;
  • Per deelnemer is het toegestaan maximaal drie inzendingen te verrichten;
  • Deelnemers kunnen geen rechten ontlenen aan hun deelname;
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.