loader
 

Agenda juli 2020

«  »
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

AIM4 workshop met Mieke Bouma

Datum: Maandag 20 april 2020
Tijd: 18:00 - 22:00
Locatie: De Bergse Bossen, Driebergen
AIM4 workshop met Mieke Bouma Als leider of manager zoek je vaak naar wegen om groepen mensen in beweging te krijgen, wil je graag vertrouwen wekken, nieuwe perspectieven of inzichten bieden, een visie op de toekomst delen of betekenissen genereren. 

Een pakkend, waarachtig verhaal is hierbij altijd behulpzaam, dat weten we allemaal. Inspirerende verhalen staan al eeuwen aan de basis van grote bewegingen en veranderingen. Geïnspireerde leiders uit het verleden waren vaak verhalenvertellers en hebben met hun verhaal de loop van de geschiedenis veranderd. Ze hebben mensen in beweging gezet omdat ze een droom of een visie/visioen hadden.
En juist nu, waar de tijd van top down-aansturing verleden tijd is, zou leiderschap altijd moeten gaan over verhalen delen, luisteren naar elkaar, maken dat iedereen telt omdat je zo de voorwaarden schept voor succes. Omdat we in zo'n ingewikkelde maatschappij leven is zelfsturing en leiderschap, ook op de vierkante meter, belangrijk om te kunnen veranderen.

Maar hoe kun jij verhalen inzetten voor jouw doel? Hoe kun je inspireren in plaats van informeren? Een goed verhaal, goed verteld, op het juiste moment aan de juiste mensen, kan een wereld van verschil maken omdat het een perspectief en een boodschap in zich draagt. Maar bovenal spreekt het tot de verbeelding, waardoor het op een andere manier 'binnenkomt' dan feiten en cijfers. 

En wat maakt een verhaal een verhaal? Wat zijn de 'narratieve' wetten waar je rekening mee moet houden? Hoe vertel je je verhaal goed en aansprekend? Waar haal je verhalen vandaan en hoe bouw je ze op? Hoe persoonlijk moet je worden? Wat zijn de principes van een krachtige speech?

Wat kun je verwachten? Een inspirerende workshop, interactief en met boeiende voorbeelden en verhalen uit de praktijk. Een bijzondere workshop, die je als lid van onze inner circle niet mag missen!.

Mieke Bouma
Mieke Bouma is een veelgevraagde docent, trainer en spreker op het gebied van storytelling. Ze is auteur van diverse boeken over storytelling (o.a. Storytelling in 12 stappen en Het Verhaal van je leven) en oprichter van de Storytelling Academy. 

Opgeleid in het theater vak, gaf ze les aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater- Film- en TV wetenschappen, was scenarioschrijver voor film- en televisieproducties en jarenlang trainer en (story)coach van mensen en organisaties. Met haar ruime ervaring als storyteller bij het vinden, componeren en vertellen van een goed verhaal weet ze al vele jaren mensen te inspireren.