loader

Diverse publicaties Aanjaagteam Ondermijning

19-02-2021, 11:32 • 156 keer gelezen
Diverse publicaties Aanjaagteam Ondermijning Het Aanjaagteam Ondermijning heeft tussen april 2020 en februari 2021 diverse publicaties uitgegeven over de aanpak van ondermijning. Rapporten, een manifest en een adviesrapport vormen een overzichtelijke serie. Annet Pouw van Mrs. Peacock was verantwoordelijk voor de vormgeving. Als communicatieadviseur was Herman Opmeer verantwoordelijk voor de productie van de uitgaven. De serie werd afgetrapt met 'Handreiking APV en ondermijning' (april 202) gevolgd door 'Een Pact voor de Rechtsstaat' (september 202), 'Mee(r) doen met Damcoles' (oktober 2020), 'Samen' (februari 2021) en 'Preventie met Gezag' (februari 2021).

135 professionals gaan ondermijning met communicatie te lijf

03-02-2021, 12:05 • 190 keer gelezen
135 professionals gaan ondermijning met communicatie te lijf

Maar liefst 135 communicatieprofessionals namen donderdagmiddag deel aan de online conferentie 'Met communicatie ondermijning te lijf'. Tijdens de conferentie kwamen verschillende partijen uit het communicatiedomein bijeen en deelden hun expertise in de strijd tegen ondermijning. "Wij kijken als organisatie met voldoening terug op de conferentie. Uit de reacties maken we op dat men het leerzaam en interessant vond", vertelt Herman Opmeer van het Aanjaagteam Ondermijning, medeorganisator van het evenement.

Online conferentie ‘Met communicatie ondermijning te lijf'

26-01-2021, 12:19 • 218 keer gelezen
Online conferentie ‘Met communicatie ondermijning te lijf'

Voor zijn opdrachtgever, het Aanjaagteam Ondermijning, organiseert Herman Opmeer de online communicatieconferentie 'Met communicatie ondermijning te lijf'. Het is de eerste conferentie voor communicatieadviseurs en woordvoerders die betrokken zijn in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Inmiddels zijn er meer dan 150 aanmeldingen. Er is en afwisselend programma samengesteld met paneldiscussie, break-outsessies en een interview met misdaadjournalist Gerlof Leistra (Elseviers Weekblad). De presentatie is in handen van Anniko van Santen (o.a. Opsporing Verzocht). Naast het Aanjaagteam Ondermijning zijn het ministerie van Justitie en Veiligheid en het LIEC organisatoren van de conferentie.

Opdracht evaluatie uitbreiding autoluwe binnenstad

19-01-2021, 17:04 • 286 keer gelezen
Opdracht evaluatie uitbreiding autoluwe binnenstad

Gemeente Haarlem heeft Opmeer PR & Communicatie de opdracht gegeven voor het organiseren van de evaluatie 'uitbreiding autoluwe binnenstad'. De evaluatie betreft de gehele fase van participatie, inspraak tot uitvoering en behelst de periode vanaf najaar 2017 tot eind 2019.