loader
 

Agenda juli 2020

«  »
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Haarlemse Ondernemers Sociëteit met Maria Genova

Datum: Dinsdag 02 juli 2019
Tijd: 00:00
Locatie: De Koepel, Haarlem
Haarlemse Ondernemers Sociëteit met Maria Genova In een tijd dat bijna iedereen wel eens te maken heeft gehad met phishing, malware, een gehackte account en dergelijke, geeft de Haarlemse Ondernemers Sociëteit spreektijd aan één van de meest gevraagde vrouwelijke sprekers in Nederland op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging. Maria Genova (1973) is schrijfster, onderzoeksjournalist en auteur van de bestseller 'Komt een vrouw bij de h@cker'. Herman Opmeer is lid van de Haarlemse Ondernemers Sociëteit.

Maria kwam op haar 19evanuit Bulgarije naar Nederland en studeerde af aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Ze werkte voor verschillende kranten en tijdschriften. Maria is zelf geen ict-er en gebruikt daarom geen moeilijke woorden of vaktaal. Ze laat zien hoe gemakkelijk de computernetwerken van veel bedrijven via de eigen medewerkers gehackt worden en hoe de hackers de gevonden informatie misbruiken. Medewerkers spelen meestal uit onwetendheid fraudeurs en hackers in de kaart. Volwassenen en jongeren strooien met gegevens op internet zonder het idee te hebben dat iemand daar iets mee kan. Maar de gevolgen kunnen enorm zijn.

Maria geeft de deelnemers veel tips om de digitale veiligheid te vergroten. Hoe onthoud je bijvoorbeeld tientallen wachtwoorden en is Wifi eigenlijk wel veilig? Mogen bedrijven je paspoort of identiteitskaart kopiëren en wat is de beste manier om je computer en je mobiel te beveiligen tegen hackers? Hoe onderscheid je een echte factuur van een nepfactuur en hoe weet je of een bijlage bij een email veilig is?