loader


Laatste reacties

Impuls voor sake in Europa: Sake Europe en Vinites bundelen de krachten

06-10-2010, 10:31 • 4492 keer gelezen
Impuls voor sake in Europa: Sake Europe en Vinites bundelen de krachten

PERSBERICHT

Nederlandse sake-importeurs bundelen de krachten en gaan samen voor verdere expansie van de groeiende markt van sake in Nederland en Europa. Door een deelname van Vinites in Sake Europe, per 1 oktober jl., ontstaat het grootste importbedrijf  van kwaliteitssake in Europa. De import en verkoop van sake van Sake Europe wordt ondergebracht bij Vinites. Ook het facilitaire deel wordt ondergebracht bij Vinites. De omzet van sake binnen de beide bedrijven is vanaf 2008 jaarlijks verdubbeld.

Simon Hofstra, voormalig sommelier van het Okura, blijft mede leiding geven aan het bedrijf. Hij is een autoriteit op het gebied van sake en heeft de eretitel Sake Samurai mogen ontvangen. Simon Hofstra: "Sake is een prachtig product met een markt waar nog veel te winnen is. Er bestaan zoveel misverstanden over het drankje. Zo zit er maar iets meer alcohol in dan in wijn, 13-16%. Ook wordt sake niet warm gedronken en past het prima bij gerechten die niet uit de Aziatische keuken komen."

Michiel van Wijk, directeur Vinites: "Door het bundelen van de krachten kunnen wij nog beter sake promoten. Europa begint sake eindelijk te ontdekken. Vinites is, net als Sake Europe overigens, in 2008 begonnen met het importeren van sake. Sindsdien boeken wij elk jaar een verdubbeling van de omzet." Michiel van Wijk is blij met de samenwerking "Simon Hofstra is de man met de absolute kennis over sake. Ik ben blij dat wij met zo iemand kunnen samenwerken."

Meer informatie over Sake is te vinden op de website www.sakeinformatiecentrum.nl.

Over Sake Europe

Sake Europe is, samen met Vinites, de grootste importeur van kwaliteitsake in Europa. Door de enorme diversiteit in soorten, stijlen en gebieden die zij in hun assortiment voeren, kunnen zij in alle prijsklassen en aan ieder marktsegment de juiste sake aanbieden. Naast dat zij sakeleveringen verzorgen aan de groothandel, horeca, slijterijen, speciaalzaken en andere bedrijven geven zij kennis door aan hun afnemers. Samen met de verkooptechnische en/of gastronomische ondersteuning leveren zij dus niet alleen het product sake. Zij zijn een bedrijf dat voor iedereen een sakepakket op maat aanbiedt.

Over Vinites

Vinites is een relatief jong en dynamisch wijnimportbedrijf met ruim 25  jaar ervaring in de vakhandel en het supermarktkanaal. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Eddy de Boer. Lag de focus in de beginjaren voornamelijk op de wijnlanden Italië en Spanje, nu is dit uitgebreid naar landen als Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Libanon, Hongarije, Zuid-Afrika, U.S.A., Japan en Australië. Sinds 2000 richt Vinites zich ook op de horeca, hierdoor is haar rol als importeur uitgebreid. Vinites telt circa 45 medewerkers en houdt kantoor in Haarlem

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.