loader


Laatste reacties

Online conferentie ‘Met communicatie ondermijning te lijf'

26-01-2021, 12:19 • 1676 keer gelezen
Online conferentie ‘Met communicatie ondermijning te lijf'

Voor zijn opdrachtgever, het Aanjaagteam Ondermijning, organiseert Herman Opmeer de online communicatieconferentie 'Met communicatie ondermijning te lijf'. Het is de eerste conferentie voor communicatieadviseurs en woordvoerders die betrokken zijn in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Inmiddels zijn er meer dan 150 aanmeldingen. Er is en afwisselend programma samengesteld met paneldiscussie, break-outsessies en een interview met misdaadjournalist Gerlof Leistra (Elseviers Weekblad). De presentatie is in handen van Anniko van Santen (o.a. Opsporing Verzocht). Naast het Aanjaagteam Ondermijning zijn het ministerie van Justitie en Veiligheid en het LIEC organisatoren van de conferentie.

Frank van Ierland van het Aanjaagteam Ondermijning trapt af met een korte presentatie over het Kennisplatform Ondermijning. Vervolgens volgt een paneldiscussie met deelname van Karin van Eerde (directeur communicatie ministerie van Justitie en Veiligheid), Mirjam Otten (directeur communicatie Politie Nederland) en Ernst Pols (portefeuillehouder opsporingscommunicatie Openbaar Ministerie). Zij gaan met elkaar in gesprek over de inzet van communicatie bij het bestrijden van ondermijnende criminaliteit, ieder vanuit de eigen organisatie.

Daarna zijn er vijf break-outsessies in twee ronden over verschillende best practices en communicatieaanpakken. Het slotwoord is aan misdaadjournalist Gerlof Leistra. Leistra schrijft al tientallen jaren voor Elsevier over misdaad en heeft recent het boek 'De drugsmaffia dicteert' gepubliceerd. Anniko van Santen gaat met hem in gesprek en stelt daarbij ook ingebrachte vragen van deelnemers.

Programma in het kort

 

13.00 – 13.05 uur

Introductie door dagvoorzitter Anniko van Santen

13.05 – 13.15 uur

Presentatie Kennisplatform Ondermijning

13.15 – 13.35 uur

Paneldiscussie

13.40 – 14.05 uur

Break-outsessie 1

14.05 – 14.10 uur

Korte pauze

14.10 – 14.35 uur

Break-outsessie 2

14.35 – 15.00 uur

In gesprek met misdaadjournalist Gerlof Leistra

15.00 – 15.30 uur

Digitale netwerkmogelijkheid

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.