loader


Laatste reacties

Opmeer PR & Communicatie werkzaam voor Akros

28-12-2010, 20:45 • 5004 keer gelezen
Opmeer PR & Communicatie werkzaam voor Akros

Stichting Akros heeft Opmeer PR & Communicatie anderhalve week geleden benaderd om haar te ondersteunen in het mediabeleid naar aanleiding van de Amsterdamse zedenzaak. Nadat duidelijk was geworden dat de directeur van het betrokken kinderdagverblijf Het Hofnarretje, dhr. Drent, bij een rechtsvoorganger van Stichting Akros had gewerkt heeft de directie contact opgenomen met Herman Opmeer.

De huidige leiding van Stichting Akros beschikt niet meer over dossiers uit de periode waarin dhr. Drent heeft gewerkt bij kinderdagverblijf De Kameleon van Stichting Welzijn De Baarsjes. Wat er toen is gebeurd staat dus niet zwart op wit. De informatie was afkomstig van medewerkers die toen al werkzaam waren voor de stichting en moest verder achterhaald worden bij voormalig leidinggevenden. Nadat zondagavond media hadden gemeld dat dhr. Drent werkzaam was geweest op De Kameleon en dat hij verdacht werd van kindermisbruik kwam het geheel in een stroomversnelling. Samen met de directie is een woordvoeringslijn vastgesteld op basis van de informatie die was ingewonnen. Daarbij is gekozen voor een feitelijk weergave wat de directie was verteld. Herman Opmeer nam de woordvoering op zich en verzorgde alle contacten naar de media toe. Vooral vorige week maandag stond de telefoon roodgloeiend en er vonden twee tv-interviews plaats. Omdat het voor de directie niet duidelijk was wat er 15 jaar geleden was gebeurd werd als reden voor het vertrek van dhr. Drent 'ontoelaatbaar handelen' genoemd. Natuurlijk roept deze term ook weer vragen op, maar verder dan dit kon de huidige leiding niet gaan. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om een keuze te maken of zij de gebeurtenissen van 1995 meenemen in het huidige onderzoek.

 

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.