loader


Laatste reacties

Einde aan mooie opdracht

11-05-2017, 16:24 • 5519 keer gelezen  • 2 reacties
Einde aan mooie opdracht

Met de afwikkeling van de jubileumavond voor de J.C. Ruigrok Stichting van 6 mei komt er een eind aan een mooie opdracht. Een opdracht die begon in het najaar van 2016 en die samen met mijn goede collega Wim van der Zwaag van SPRTZconnection is aangenomen. De opdracht bestond feitelijk uit twee onderdelen: promotie voor de Dromenactie van het jubilerende fonds en de organisatie en productie van het jubileumfeest op 6 mei 2017 in de Philharmonie.

Ons voorstel gaf al een goede inkijk in de manier van werken en wat wij voor ogen hadden. Het bestuur kon zich daar op hoofdlijnen goed in vinden. Na de opdrachtverstrekking zijn wij met het bestuur gaan brainstormen om te komen tot een campagne en jubileumavond die voor hun passend was. In die sessie is de kiem gelegd voor de uitstekende samenwerking wat heeft uitgemond in een succesvolle campagne en jubileumavond.

Via sociale media en Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, onze mediapartner, was er veel aandacht voor de Dromenactie. Het bestuur stelde 6 x € 50.000 beschikbaar voor een droomproject in elk van de domeinen waarin zij actief is. Uiteindelijk waren er 327 aanvragen in de eerste ronde, een overweldigend aantal. Meer dan 40 aanvragen gingen door naar de tweede ronde. Daarbij moesten de aanvragers ook aangeven wat ze met een extra donatie van € 25.000 zouden doen. Op de jubileumavond zou het publiek namelijk nog één aanvrager uitkiezen die een extra cheque in ontvangst kon nemen.

De jubileumavond zelf moest een indruk geven wat de J.C. Ruigrok Stichting allemaal mogelijk maakt. De bestuursleden waren gevraagd welke projecten uit het verleden hun erg aansprak. Met deze lijst in hun handen zijn Wim en Herman aan de slag gegaan. Nagenoeg alle partijen reageerde enthousiast en wilde graag, veelal belangeloos, meewerken aan de jubileumavond. Twirlvereniging KNA, Scouting Nannie van der Wiele en G-voetballers van Koninklijke HFC begeleidde de gasten bij het ontvangst. Er waren optredens van Singing Unlimited, Sasha en Tatiana Witteveen namens het Prinses Christina Concouer, The Fat Lady en De Grootste Band van Nederland. De avond werd gepresenteerd door Ziggy Klazes die ook de schrijver van het jubileumboek, Wim de Wagt het podium opriep. Hij overhandigde het eerste exemplaar aan het bestuurslid van het 1e uur, en werknemer van Ruigrok Hekwerken, Ger Leliveld.

Tussen alle optredens door werden de cheques uitgereikt, lees voor de winnaars het persbericht. De cheques werden uitgereikt door een persoon die een bijzondere band heeft met de ontvanger of het domein. Aan het einde van de avond kon het publiek via sms-voting de winnaar kiezen van de extra donatie van € 25.000. De avond eindigde met een borrel in de foyer van de Philharmonie.

Zaterdag 13 mei verscheen er een bedankadvertentie in het Haarlems Dagblad waarin iedereen die het jubileum tot een succes heeft gemaakt werd bedankt. Voor Wim en Herman was er een mooi compliment: 'Tot slot gaat onze grote dank uit naar Wim van der Zwaag (SPRTZconnection) en Herman Opmeer (Opmeer PR & Communicatie) die het hele proces van promotie van de dromenactie tot de productie van de jubileumavond fantastisch hebben begeleid.' 

Klik hier voor de foto's van de jubileumavond.

Klik hier voor de video's van de domeinen en winnende projecten.

Einde aan mooie opdracht

Marcel • 01-06-2017, 23:44
Zeg Herman. Die avond van de JC Ruijgrok Stichting was inderdaad geweldig, maar je vergeet Renee Faber toch niet te melden in je productieteam????
Herman Opmeer • 06-06-2017, 15:25
Zeker niet Marcel, Renée is heel waardevol geweest. Maar in dit artikel wordt verder helemaal niemand bedank en wordt er alleen verwezen naar de advertentie.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.