loader

EBS Public Transportation BV

Herman Opmeer is tussen 26 november 2011 en 1 april 2012 PR-adviseur a.i. voor EBS Public Transportation BV geweest. Naast de persvoorlichting wordt het persbeleid vormgegeven en wordt er gebouwd aan een netwerk van lokale en regionale mediavertegenwoordigers. Hij blijft op afroep beschikbaar voor EBS en wordt ingezet als de actualiteit daarom vraagt. Zo is hij in het voorjaar van 2014 nauw betrokken geweest bij de communicatie rondom het nieuwe vervoerplan voor de concessie Waterland. De eerste versie kreeg veel kritiek te verduren in de media. Daarop besloot EBS het voorstel in te trekken en aan te passen. Herman werd gevraagd een communicatiestrategie te ontwikkelen voor de tweede versie van het plan. Deze werd zonder noemenswaardige problemen, en met positieve adviezen van gemeenten en Reizigers Advies Raad, geaccordeerd door de Stadsregio Amsterdam. Naast het ontwikkelen van een strategie, het geven van adviezen schreef Herman ook een publieksversie van het nieuwe vervoerplan

EBS Public Transportation BV

Maarten Post, directeur EBS Nederland, over Herman Opmeer: 'EBS stond in 2011 voor de taak om in zeer korte tijd te groeien van een organisatie met een enkele werknemer tot een bedrijf dat een van de drukste concessies van Nederland zou moeten uitvoeren. Dus niet alleen de implementatie van een nieuwe concessie, maar ook het opzetten van een nieuw bedrijf. Dat onze keuze voor de communicatie en PR op Herman Opmeer viel was niet verwonderlijk: met een uitgebreid track record op meerdere vlakken in het OV en met diverse zeer warme aanbevelingen heeft Herman onze verwachtingen overtroffen. Op een ontspannen, maar vastberaden wijze heeft Herman EBS geholpen om zich op een goede wijze te presenteren als nieuw bedrijf in het publieke domein. Herman wist daarbij namens EBS precies de juiste toon te zetten, een toon die het heeft helpen stemmen. Met name in de fase van de overgang van de concessie Waterland heeft Herman EBS bijgestaan en aangetoond dat hij van werkelijk toegevoegde waarde is. En die brengt hij op een persoonlijke integere en plezierige wijze. Opmeer PR & Communicatie een aanrader!


Over EBS

EBS is een nog jong Nederlands openbaar vervoerbedrijf. Vanaf zondag 11 december 2011 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de regio Waterland. Waterland is het gebied tussen Amsterdam en Hoorn met als centrale kernen Purmerend en Edam-Volendam. Deze concessie valt onder de verantwoordelijkheid van Stadsregio Amsterdam. Na een openbare aanbesteding heeft Stadsregio Amsterdam de concessie Waterland gegund aan EBS. Ondanks dat EBS als bedrijf nog niet lang bestaat kan ze wel bogen op veel ervaring. Om te beginnen zijn de chauffeurs van EBS dezelfde als die in de voorgaande jaren in de regio werkten voor Arriva. Ook ander regiopersoneel van EBS heeft die ervaring. Daarnaast zijn mensen aangetrokken met een verleden in verschillende OV- en andere organisaties.

Bron: www.ebs-ov.nl