loader

Vinites

Opmeer PR & Communicatie heeft voor Vinites het Jaaroverzicht 2010 gemaakt . Eerder was het bureau al betrokken bij het verzorgen van de mediabenadering n.a.v. de samenwerking tussen Sake Europe en Vinites. Wijnimporteur Vinites is een jong en dynamisch bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de vakhandel en de retail. In 1979 is het bedrijf opgericht door Eddy de Boer. Eddy bracht zijn jeugd in Italië door en keerde op zijn 20ste terug naar Nederland met één missie: het verkopen van Italiaanse wijnen.

Vinites heeft sinds de beginjaren een onstuimige groei doorgemaakt. Vanuit een positie waar vooral de wijnlanden Italië en Spanje de hoofdmoot vormde, is dit uitgebreid naar landen als Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Libanon, Hongarije, Zuid-Afrika, U.S.A., Japan en Australië. Ook de range aan wijnsoorten is verder uitgebreid. Niet alleen de rode, witte en roséwijnen zitten in het pakket maar ook champagne, prosecco, sherry, port en sake worden geleverd aan de alsmaar groeiende klantenkring. Zo is Vinites de grootste leverancier van sake in Europa.

In 2000 is Vinites zich gaan richten op de horeca, hierdoor is haar rol als importeur uitgebreid. De aandacht van deze ondernemers gaat niet alleen uit naar de wijnhuizen afzonderlijk, maar ook naar Vinites en haar 'portfolio' als geheel. Het is een kunst om een assortiment samen te stellen dat  zowel onderscheidend, van hoge kwaliteit als uitdagend is.

Artikelen op deze website

Jaaroverzicht Vinites klaar (26-03-'11)

Mooie opdracht: Jaarverslag Vinites (09-02-'11)