loader

I-SEC Nederland

Opmeer PR & Communicatie was door het beveiligingsbedrijf I-SEC Nederland ingeschakeld om een interne communicatiestructuur neer te zetten. I-SEC Nederland opereert op luchthaven Schiphol waar zij betrokken is bij diverse beveiligingstaken rond de afhandeling van passagiers. Er werken ongeveer 600 medewerkers bij I-SEC die 24 uur per dag en 7 dagen in de week ingezet worden. Het hoofdkantoor is gevestigd op Schiphol-Oost. Op dit moment is Herman Opmeer betrokken als adviseur op de achtergrond.

I-SEC Nederland

Mart Vergouwen, general manager I-SEC Nederland B.V. over de samenwerking:

'Bij ons laatste medewerkeronderzoek bleek dat de medewerkers onze interne communicatie graag zouden zien verbeteren. Als dat de conclusie is moet je op zoek naar de professional m.b.t. communicatie. Wij zijn professionals in beveiligen en Herman Opmeer is dat in communicatie.

We hebben Herman dan ook gevraagd om een hands-on actieplan op te stellen. Daarbij kreeg hij alle vrijheid om, naast de resultaten van het medewerkeronderzoek, in onze operatie te komen kijken. Hij kreeg ook de gelegenheid om met diverse medewerkers gesprekken aan te gaan om zichzelf een beeld te vormen van I-SEC Nederland. Dit is naar volle tevredenheid van ons door Herman opgepakt en uitgevoerd. Met versie twee van het actieplan hadden we die punten geadresseerd die wij moeten gaan verbeteren.

De keuze van I-SEC Nederland voor Herman is, naast dat het een prettige persoonlijkheid, ook de keuze voor een man uit de praktijk. Herman heeft een schat aan ervaring uit het bedrijfsleven met diverse vergelijkbare bedrijven als het onze. Daarom is er de klik en is er resultaat!

Vervolgens houdt Herman ons van een afstandje in de gaten en indien noodzakelijk ook scherp, dat is ook een kracht van Herman. Zijn doel met betrekking tot de opdracht voor I-SEC Nederland is en blijft: ik help en medewerkers van I-SEC Nederland gaan het uitvoeren.'

De medewerkers hebben deelgenomen aan een breed onderzoek. In het onderzoek stonden veel vragen over werkomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en werkbeleving. Hierdoor heeft het management een beter inzicht gekregen wat er speelt onder de medewerkers. Vanuit dit medewerkeronderzoek zijn een aantal speerpunten benoemd die voor verbetering vatbaar zijn. Een van die punten is de interne communicatie. In april heeft er een sessie plaats gevonden, onder leiding van Herman Opmeer, met de projectgroep. Daar zijn de uitkomsten betreffende interne communicatie behandeld. Als vervolg op deze sessie is aan Opmeer PR & Communicatie gevraagd om een communicatiestructuur neer te zetten en met adviezen te komen voor het verbeteren van de interne communicatie. In juli 2011 zijn de adviezen aangeboden en in september van dat jaar is er een afsluitend gesprek geweest. De basis is gelegd en de eerste maatregelen ter verbetering zijn doorgevoerd. Herman Opmeer zal op afstand betrokken blijven bij de uitvoering van het plan.